maanantai 8. elokuuta 2011

Kohtaamisia ja koiruuksia / Встречи

Viime viikolla Ronjan ensimmäinen koirakohtaaminen tuli aamulenkillä lähitalon kultaisennoutajan (u), Kessun, kanssa. Ne peuhasivat läheisellä nurmialueella.


Kävimme myös pari kertaa läheisessä koirapuistossa. Ensimmäisellä kerralla paikalla oli paljon koiria, joten menimme ensin isojen puolelle, kun siellä oli vähemmän koiria. Paikalla ollut narttu (bulldoggi?) ei kuitenkaan välittänyt liiaksi Ronjan seurasta, ja uskaltauduimme pienten puolelle. Tämä reissu sujui kutakuinkin hyvin, tullessamme koirapuistolle Ronja ensin pysähtyi vähän matkan päähän kummastelemaan mutta rauhallisella tahdilla päästiin kuitenkin hyvin tarhaan.
Seuraavana iltana menimme tarhalle taas. Alku sujui hyvin, mutta kun tarhaan tuli eräs koira (nähtävästi bulldoggi taas?) tämä oletettu bulldoggi otti Ronjan silmäteräkseen ja niiden touhut alkoivat mennä mielestäni turhan rajuksi. Toisen koiran omistaja ei kuitenkaan sitten puuttunut tilanteeseen vaan istui ja poltti tupakkaa ja välillä huusi laiskasti koiraansa. Katsoin paremmaksi jättää riitapukarin ja poistua paikalta Ronjan kanssa.


Ronja taisi saada kohtaamisesta pienet traumat, sillä tapahtuman jälkeen se on suhtautunut muihin koiriin aremmin ja näyttänyt niskakarvojaan tämän tästä. Aikamoinen harja sen selkään nouseekin. No, lauantaina illalla päätin, että teemme lenkin koirapuiston ohi ja jos tarhat ovat tyhjiä, voimme käydä siellä. Tarhoilla oli eräs nainen koiriensa kanssa, mutta päätin sitten kokeilla mitä Ronja sanoo. Nainen vei ystävällisesti koiransa kauemmas ja olimme aluksi enemmän erillään. Kun sitten ajauduimme lähemmäksi, naisen toinen koira, joku mini, ei välittänyt Ronjasta mitään. Ronja sai siis haistella miniä omaan tahtiinsa. Isompi narttukoira oli innokas haukkumaan, mutta kunhan ne pääsivät lähemmäksi, ne saivatkin ihan kivat leikit aikaan. Isompi osoittautui Espanjasta pelastetuksi löytökoiraksi, luultavasti podenco rodultaan. Ronjan selkäkarvat laskivat ja leikkihetki Nanan kanssa taisi olla ihan ok.

Huomaa kaivuutyömaan jälkeinen kuonon kunto


Sunnuntaiaamuna eräs mies tuli koiransa kanssa pihalla vastaan ja kovasti ihastuneena Ronjaan ehdotti, että koirat voisivat nuuhkia. Ronja oli taas aluksi karvat pystyssä, mutta koska Parto-uros, muuten Espanjasta pelastettu tämäkin!, osoittautui mukavaksi tapaukseksi, nekin saivat kivat hippaleikit aikaan pihalla.

Ajattelisin, että lääke sen räyhääjän jälkeen on varmaan koira, joka ei juurikaan välitä Ronjasta vaan jota Ronja saa lähestyä aktiivisemmin.
Sellaisen tänään kohtasimmekin, kun kävimme taas koirapuistossa. Iltapäivällä molemmat tarhat olivat tyhjät ja Ronja sai aikansa riehua rauhassa. Nämä touhukkaat kuvat ovat siis tänään otettuja. Myöhemmin tarhaan tuli myös joku massiivinen uroskoira, rotua en muista vaikka kysyin. 7½v. Hessu-koira ei korvaansa lotkauttanut Ronjalle vaan merkkaili tärkeänä tarhaa. Ronja sai haistella sitä omia aikojaan, ihmetellä sen touhuja ja yrittää yllyttää leikkiin. Nyt Ronja on muuten superväsynyt kunnon riehu-ulkoilun jälkeen.

Sitten koiruuksiin. Koska Emännän yksiössä on pienenpieni keittiö/keittokomero/mikä ikinä liekään oikea termi, päätimme rauhoittaa sen alueen Ronjalta. Maalarinteipeistä tehty ”portti” toimikin noin viikon, kunnes viikonloppuna Ronja rupesi tulemaan ”portin” ali ja välistä. Kun tein ”portin” eritavalla uudestaan, eikä ali tai läpi enää päässyt, Ronja päätti sitten tulla yli. Ihan mielettömiä loikkia paikaltaan, ei voi kuin ihailla! Ja mikä ilmavara! Pakkohan tuo oli kuvata, on vain vauhdin sumentamia nuo kuvat. ”Portti” oli n. 50 cm korkea. Niin tosiaan, oli, eipä siitä enää apua ole niin se jouti roskiin.

Lisäksi nyt viikonloppuna (Ronja muuten vihdoin tutustui Isäntään!) se oli jotenkin erityisen kateellinen aina kun Emäntä ja Isäntä tekivät ruokaa/söivät, eikä se saanut mitään. Mielenosoituksellinen haukkuminen oli melkoista ja se rauhoittui hitaammin. Se myös yritti hyppiä sänkyyn enemmän kuin viime viikolla arkena, kun Emäntä oli kaksin koiran kanssa. Mahtoikohan Isäntä sekoittaa pasmat. No, ensi viikonloppunapa muutetaan Isännän kanssa asumaan kokonaan.

Hammaskuulumisia taas sen verran, että Ronjalta vaihtuu hampaat nyt hurjaa vauhtia. Emäntä on kerännyt kolme talteen ja todistanut ainakin muutaman hampaan nieleskelyä.

В прошлой неделе мы уже встретили с другими собаками. Первая встреча была с золотистым ретривером недалеко от дома. Роня и Кессу играли вместе.

Здесь рядом есть и площадка для выгула собак, одно огороженное место для маленьких и другое для больших собак. Первый раз в площадке шел хорошо, но когда мы были там второй раз, одна бульдог (не уверена, но мне кажется, что она была бульдог) нападала на Роню, и ей пока не было приятно. Я решила уйти.
После этого Роня относится понастороженнее к другим собакам. Если собака дружелюбная, проблем нет. Она с удовольствием играет с другими собаками, но при встречи у нее, на всякий случай, шерсть в шее встает.
После этого мы уже ходили в площадку и встретили собакам на улице, проблем не было.
 В понедельник мы ходили опять на площадку, других там не было. Фоточки оттуда.

Потом про эти фото, где она так красиво прыгает. Ей нельзя в кухню, потому-что кухня очень маленькая. Для этого я сделала препятствие. На неделю она не ходила в кухню, но потом она пришла под препятствием. Я препятствие сделала снова – пока под ним не могла ходить… Видите, что над могла! Как она вообще красиво прыгает! Уже убрала препятствие, оно пока нам не нужно.

Кстати, в прошлых выходных Роня наконец познакомилась с Хозяином! И похуже себя вела, чем когда я с ней вдвоем. Она была очень завистливой, когда мы готовили или ели. Скоро будем жить втроем.

Еще, зубки сейчас очень быстро меняются, я от пола забрала уже четверо.

3 kommenttia:

  1. Voi ei noita sen korrrrrrvia! On sulla kyllä varsinainen koipeliini. Toivottavasti tavataan pian.

    VastaaPoista
  2. Ronjalla on hienot korvat :) Ton yhden kuvan kuvakulma varmaan vääristää.. Heh, tai sitten ei. Puolet päästä on korvia :)
    Alimmassa hyppykuvassa näyttää siltä, että se räpyttelis korvilla, se taitaa tosiaan lentää niiden avulla kuin Dumbo konsanaan!

    VastaaPoista
  3. Да, прыгает Роня очень красиво!
    Наверное, она решила, что это препятствие на кухню- домашний тренажер...

    VastaaPoista