torstai 3. toukokuuta 2012

Uusia tuulia


Ronjan elämässä on ollut viimeaikoina vipinää, mistä kertonee myös Emännän pysähtynyt päivitystahti.

  • Juoksut siis alkoi maaliskuun alussa ja päättyi sitten joskus kuun loppuun mennessä. Ronja oli niiden aikaan huomattavasti rauhallisempi ja etenkin alussa aika hämmentynyt. Loppuvaiheilla tuttuja ronskimpia piirteitä oli taas havaittavissa, mutta jotkut pölhöilyt on loppuneet kokonaan juoksujen jälkeen. Seuraavaksi pitäisi kysellä eläinlääkäreiltä koska on sopiva aika leikata.
  • Koiraparka oli tuskin ehtinyt toipua kummista tuntemuksistaan kun ihmiset alkoi touhuta kummia eli valmistella taas muuttoa. Tavaroiden pakkailu ja häviäminen hermostutti Ronjaa ja olen tässä huolestuneena seuraillut antaako silloisella antibioottikuurilla talttunut demodikoosi merkkejä itsestään. Ronja on nimittäin taas rapsutellut itseään jonkin verran, muuten se ei sitä juuri tee. Karvattomia laikkuja ei ole vielä ilmennyt, voikohan se mennä ohi ihan vaan sillä, että tilanne taas tasoittuu (ts. stressitekijä poistuu)?
  • Ja mitä tekeekään neuvokas pieni koira, kun isi ja äiti hylkää tyhjään asuntoon (jossa oli kyllä koiralle pari mattoa ja omat pedit!) ja häipyy pakettiautollinen tavaraa mukanaan? No, lähtee tietysti perään. Muuttopäivän iltana kun hain Ronjaa melkein täysin tyhjennetystä entisestä asunnostamme sain naapureilta kuulla, että tämä sankari oli juoksennellut pitkin pihoja ajasta päätellen pian lähtömme jälkeen. Onneksi se oli mennyt kutsusta kiemurtelemaan naapureiden jalkoihin, jotka olivat sitten teljenneet Ronjan takaisin tyhjään tyrmäänsä. Asunnon ovi oli ollut siis sepposen selällään. Pako mahdollistui sillä, että etevä neiti osaa sujuvasti tähdätä ovenkahvoihin (kokokaan ei ole ongelma) ja riehua itseäänkin päin aukeavan oven auki. Lisäksi asunnon ulko-oven lukossa oli sellainen ongelma, että sen sai aina auki suoraan kahvasta. Eli sitä lukonnipukkaa ei tarvinnut koskaan vääntää. Ei Ronjakaan sentään niin etevä ole, että se olisi oikein toimivan lukon räplännyt auki.
    No, kaikeksi onneksi äiskä tuli kuitenkin myöhemmin hakemaan eikä jättänytkään heitteille!
    Ja kiitos vielä ihanille naapureille, jotka bongasivat Ronjan ja toimittivat turvallisempaan ympäristöön!
  • Nyt ollaan sitten toista viikkoa asetuttu uuteen kotiin, Ronjakaan ei ole valittanut. Täältä löytyy upeita metsäpolkuja seikkailtavaksi ja käytiinpä jo nuuskimassa 5km:n päässä sijaitseva lähin koirapuistokin. Takapihan aitaushanke on vireillä niin että Ronja pääsisi siitä sitten joskus (ehkä lähiviikkoina) nauttimaan. Etuoven edessä se nyt jo ensihätään täälläkin patsastelee mielellään.

Toukokuun ajan Emäntä on vielä ylikiireistetty, mutta katsotaan josko Ronjasta kuuluisi sen jälkeen taas edes vähän useammin.

7 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että menee hyvin! Ja onnea uuteen kotiin :)

    Lisäksi tällainen kiva pohdiskeluhaaste arjen keskelle: http://mikene.tuulet.com/?p=589

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palataan haasteeseen sitten joskus.. ehkä.. 0:)

      Poista
  2. Ihan hyvin on Ronja kotiutunut. Täällä on lähellä hyviä metsiä ja peltoja joissa puuhkistella. Kyykäärmeitä on kyllä piisannut aivan liian kanssa. Vasta tuossa eilenkin melkein kävelimme kahden semmoisen päältä lähipellolla. Onneksi ehdimme karkuun, mutta Ronjahan olisi halunnut tehdä tuttavuutta niiden kanssa ja leikkiä hieman... Takapihaa olen tässä polvivaivaisenakin yrittänyt rakennella. Taitaa olla niin, että sinne pitäisi rakentaa terassi, kun tuo karvakorva tekee nurmipinnasta reikäjuustoa. Kesää kohti mennään jo kovasti! t.timo

    VastaaPoista
  3. Moikka!

    Mukavaa kuulla Ronjan (ja samalla teidän) kuulumisia! Kiva, että ootte päässyt nyt uuteen kotiin, kun odotitte sitä niin paljon :) Timolle paranimisa (mikä polveen on tullut?)

    Voi, että Ronjaa :D ! Se on kyllä oikeesti fiksu koira. Onneksi naapurit palauttivan koirulin kotiiin. JOs emännällä (ja isännällä) on kiireinen toukokuu, niin toivottavasti nähdään kesäkuussa. Siirryn ensi viikolla Tampereelta Poriin kesäksi, mutta toivottavasti mullakin on välillä vapaa päiviä niin, että voisin matkustaa vierailulle eteidän uuteen kotiin.

    Hyvää loppu kevättä!

    - Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja toivottavasti saatte viestistä selvää hävettävän monista kirjoitusvirheistä huolimatta :D

      Poista
    2. Moi Miia, kiva kun oot käyny lukemassa meidän juttuja! Timo revähdytti polven nivelsiteet salibandyssä (ja se syö miestä).

      Jos satut matkustamaan äitä moikkaamaan sunnuntaina, niin saatetaan pikaisesti nähdäkin, muuten menee tosiaan kesäkuuhun. Tervetuloa vaan katsastamaan uusi asumus! Jospa se olisi sikses vähän laitetumpi :)

      Reipasta työrupeamaa ja aurinkoisia vapaapäiviäkin!

      Poista