torstai 17. marraskuuta 2011

Treenejä ja tuhoja

Olemme siis käyneet nyt viisi kertaa treeneissä eräällä hallilla samalla kouluttajalla, josta kirjoitin viimeksi. Treeneissä tehdään kaikennäköistä, niin agilityä kuin rallytokoa. Ja siedätytään tietysti muiden koirien läsnäoloon. Ronjan kohdalla haaste viimeisessä on lähinnä ymmärtää, että kaikkien koirien kanssa ei pääse leikkimään vaan pitäisi osata keskittyä ohjaajaan vaikka lähellä olisikin muita koiria.

Matot saa nykyään kyytiä
Tiistaina oli edelliset treenit ja onnistumisen riemu oli suuri, kun Ronja meni jo hienosti vauhdilla peräkkäin hyppyesteen ja putken, putkeen ollaan tutustuttu parina edellisenä kertana namittamalla. Se oli jopa suoritusten ajan ilman hihnaa, kokeiltiin sitä ensimmäistä kertaa. Uutena juttuna tuli puomi, jolle se pyrki itse aika vauhtia parin harjoitusnamituksen jälkeen. Toinen paikalla ollut treenaaja kehui Ronjan nopeutta ja rohkeutta. Tuli sellainen olo, että tää on meidän juttu.

No, ei jotain hyvää ettei huonoakin. Tiistain riemut latistui heti keskiviikkoaamuna. Minulla ei ollut töitä ja heräsinkin siihen, kun Ronja pyrki olkkarista pois, mutta ei päässyt, koska olkkarin ovi on eteisestä teljetty. Eli heräsi ajatus, mitä hittoa koira tekee tuolla puolen. Ronja oli murtautunut keittiön kautta olkkariin sen jälkeen kun Isäntä oli lähtenyt töihin. Olkkarissa odottaa kadotus: tietokonepöydällä ollut maljakko on kaadettu ja maljakossa olleet jo kämäiset maksaruohot revitty ja levitetty matolle. Maljakossa ollut vähäinen vesi on kaatunut kohtuu tärkeiden papereiden päälle, jotka on lattialla. Niitä se ei sentään onneksi ollut repinyt. Mun vanhat mutta aktiivisessa käytössä olleet silmälasit on nekin järsittyinä lattialla. Ronja on jo jokusen kerran juoksennellut ne suussa, käynyt siis pöllimässä pöydältä. Sinänsä oli vain ajan kysymys koska se ehtii pureskelemaan ne. Onneksi mulla on toiset uudemmat lasit, etten jää kärvistelemään ilman.

Silmälasit Ronjan käsittelyn jälkeen
Ronjan irtiolot on vaihtuneet 15 m:n liinaan, jonka hankin tässä viikko-pari sitten. Hyökkäilyt jatkuu silti: heti kun sillä on tilaa ja vauhtia niin on tosi kiva syöksyillä ja hyppiä vauhdista ihmistä päin ilman hampaita tai hampaiden kera. Ainakin jollei ole parempaa tekemistä. Otin eilen pitkästä aikaa pallon mukaan lenkille ja siinä vaiheessa kun olimme metsässä ja annoin Ronjalle pitkän liinan, annoin sille myös pallon ja kas, kun on jotain muuta tekemistä, ei tarvitse kiusata ihmistä!


Pakko taas kertoa kasvukehitystä kun sain aikaiseksi mittailtua: säkäkokeus on jo 60cm ja paino 27kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti