sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kotona! / Дома!


Nyt Ronja sitten tosissaan on kotona, niin uskaltaa kirjoittaakin. Kodittomien Koirien edustajat toivat sen kotiin asti. Heidän mielestään Ronja selvästi tunnisti Emännän, ja kyllähän se siinä innoissaan ympärillä pyöri ja inisi. Kävimme kävelyllä, mutta ensimmäisen kävelyn aikana Ronja ei malttanut vielä pissata, se ei ollut kuulemma koko matkan aikana tehnyt mitään tarpeita. Kun edustajat ja Raija-koira lähtivät vielä Raijan uutta kotia kohti, me kävimme toisella kävelyllä ja nyt se uskalsi pissatakin.
 Ronja tutki uuden asuntonsa heti läpikotaisesti ja se liikkuu rohkeasti koko asunnossa. Petikin löytyi pian. Ihan kuin se ei olisi uuteen paikkaan tullutkaan. Nyt sillä on vuorotellen virtapiikkiä ja väsymystä, kerrassaan hienosti on tyttö käyttäytynyt. Äsken se sai ruokaa kupuun ja taas tirsat maittavat.
Nukkumapaikan kanssa ei ole niin nuukaa kun sattuu väsähtämään.
Kiitos muuten Karinalle kameran lainaamisesta, niin saatiin jo heti kuvia!
Ronja on kasvanut aivan valtava(ksi)sti. Kun rääpäleen mitat Tverissä olivat n. 34cm/6 kg, niin nytpä tyttö onkin 51 cm korkea ja painaa n. 18 kg!!! Mitähän siitä vielä tulee...


Ronja ja Emäntä muuttavat elokuun aikana Uudellemaalle Isännän perässä. Pentukurssille on jo ilmoittauduttu ja huomenna pitää varmaan hakea toinen panta, valmiiksi ostettu kun on isohko. Ja aika epäelegantti :)


Так, Роня наконец точно дома у меня. Соня и Сусанне из Кодиттомат Койрат думали, что она обязательно узнала меня. Она очень радовалась мне. Здесь дома она - как дома. Быстро нашла свою постель и обследовала всю однокомнатную. Но скоро переедем в другой город на двухкомнатную с Хозяином.
Она хорошо гуляет на поводке, хорошо кушает.
Она уже огромная, для сравнения:
В Твери в мае она была где-то 6kg и 34cm
Сейчас она где-то 18kg и 51 cm!!

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Oheiskoiratoimintaa / Другие собаки


Ronja jäi vielä Venäjälle mutta pettymyksen jälkimaininkeihin ilmestyi monenlaista oheiskoiratoimintaa. 

Sunnuntaina poikkesimme greyhound racing-kilpailuihin katselemaan menoa. Katsomossa olleiden koirien rapsuttelu toi ensiapua koirapulaan, erityisesti 4½ kk:n ikäinen pohjanpystykorva hurmasi leppoisalla olemuksellaan.

Maanantaina huomasimme lähistöllä jonkin koirien massatapahtuman, ja Emäntä viettikin iloisesti ainakin tunnin hyväntekeväisyys match show’ta katsellen. Sainpa rapsuttaa vähän 7 kk:n ikäistä basenjia, todella kaunis koira.

Tiistaina vielä eräs kotoa karannut labradori ilahdutti Emäntää koiramaisuudellaan, kun Emäntä nappasi sen töiden lomassa valtatien varrelta patsastelemasta. Soitto kaulapannassa killuvaan numeroon toi koiran isännän pian paikalle, ja karkulainen pääsi turvallisesti kotiin.

Psst, Ronja tulee ehkä sunnuntaina.
 
Хотя мы пока без своей собаки, мы немножко были с другими собаками. В воскресенье мы ходили в соревнование грейхаундов, только посмотреть какое это соревнование.

В понедельник здесь рядом была неофициальная выставка собак, и Хозяйка, конечно, там стояла и смотрела.

Еще во вторник на работе, когда Хозяйка водила машину на большой дороге, вдруг рядом дороги был черный пес, лабрадор. Он весело подошел, когда Хозяйка остановила машину. К счастью  у него в ошейнике был номер телефона хозяина, кто быстро приехал собрать свою собаку.

Может быть, Роня приедет в воскресенье.

perjantai 22. heinäkuuta 2011

...

Oppitunti nro 1: mikään ei ole varmaa.
Valitettavasti emme eräiden sattumusten johdosta saaneetkaan Ronjaa vielä Suomeen, Vaalimaan matkailu tehtiin kylläkin. Kova odottelu siis jatkuu...

Ничего никогда не уверенно. К сожалению Роня из-за некоторых неудач пока не приехала. Ждем опять...

torstai 21. heinäkuuta 2011

Ronja tulee kotiin! / Роня приедет домой!

Ronja ja Emäntä Tverissä
Ronjan tuontipäivä varmistui perjantaiksi 22.7. eilen, eli huomenna on tiedossa kotimaanmatkailua Vaalimaalle! Ronja tulee vihdoin kotiin!

Сейчас достоверно, что Роня приедет завтра 22 июля, значит мы поедем в Ваалимаа на границе и соберем ее наконец!

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Ronja näkyvissä? / Уже?

Nyt vaikuttaa siltä, että Ronja olisi tulossa 22.7.!

Кажется, что Роня приедет 22 июля!

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Odotusta / Ждем

Odottelemme, että Ronjan tuontipäivämäärä ilmoitettaisiin.

Tavarat ja ruoka odottavat, vain koira puuttuu. Löytyy leluja, kynsisakset ja kampa, ruokakupit ja panta on tilattu, nimilaattakin on jo teetetty. Ja koska Emäntä ajattelee olevansa kovinkin kätevä, hän tekaisi vanhasta patjasta ja ylijäämäverhokankaasta koiralle pedin.

Ronjan kuulumisia Pietarista kerrotaan Stray-Petersburgin foorumilla, ensimmäiset tekstit ovat suomeksi mutta sitten vaihdettiin venäjälle, kun Emäntä sen verran silläkin kielellä kommunikoi.

Очень ждем Роню. Почти все есть для соваки, только ее нет. Хозяйка даже сама сделала кровать Роне. Сейчас о Роне пишут на форуме Stray-Petersburg.